De werking van een circulatiepomp

Veel mensen hebben een cv-ketel in huis, deze werkt samen met de bijbehorende circulatiepomp. Het is de taak van een circulatiepomp om water rond te pompen door de gehele woning. Voordat het water wordt rondgepompt door de gehele woning wordt het water eerst opgewarmd door de cv-ketel. Doordat het water door de woning wordt rondgepompt zal het water opwarmen wat er weer voor zorgt dat de temperatuur in de woning stijgt.

Maar hoe werkt een circulatiepomp precies? Het begin bij de thermostaat, in de thermostaat zitten namelijk verschillende sensoren. De sensoren in de thermostaat maken het mogelijk de temperatuur in een ruimte te meten. Zodra de temperatuur onder de temperatuur komt die is ingesteld wordt de circulatiepomp automatisch ingeschakeld. De thermostaat zal door werken tot de gewenste ruimte in de verschillende ruimtes van het huis is bereikt. Wanneer dit het geval is wordt de pomp automatisch uitgeschakeld. Hieruit kunnen we concluderen dat de circulatiepomp alleen het water door het huis rondpompt, het verwarmen van het water wordt gedaan door de cv-ketel.

Wanneer je van plan bent een circulatiepomp aan te schaffen is het goed om te letten op het rendement van de pomp. Meer informatie over deze pompen en het rendement van de pompen is te vinden op de website van de waterpompshop.nl. Op de website zijn nog veel meer verschillende pompen te vinden, een voorbeeld van een van deze pompen is de Grundfos dompelpomp. Dit is een pomp die is ontstaan in een klein stadje in Denemarken. Deze pomp is een echte trendsetter op het gebied van de watertechnologie en is uitgegroeid tot een van de grootste merken op het gebied van waterpompen. Vooral op het gebied van cv doet deze pomp het erg goed. Wil je meer informatie over deze waterpomp of meer weten over andere soorten waterpompen? Neem dan gerust een kijkje op de website!