Wat is het verschil tussen een gewone computer en een Industriële PC?

Een Industriële pc (IPC) is vele malen robuuster dan een computer voor individueel gebruik (PC). De IPC zit in een afgedichte metalen behuizing dat maakt het bestand tegen schokken, trillingen en waterschade.

Aan de binnenkant is de IPC uitgerust met componenten die al geruime tijd op de markt zijn en bekend staan om hun betrouwbaarheid.

Het moederbord van een IPC heeft een groter formaat wat leidt tot een hoge compatibiliteit met componenten. Dat maakt het goed uitbreidbaar en componenten zijn voor een lange termijn beschikbaar.

Ook is de behuizing zo ontworpen dat componenten makkelijk te vervangen zijn voor reparaties of upgrades, het systeem hoeft daarbij niet te worden ontmanteld.


Waarom is de juiste temperatuur belangrijk voor een Industriële PC?

Het is belangrijk dat de IPC een optimale temperatuur aanhoudt, thermal management is daarom zeer belangrijk.

Oververhitte componenten kunnen voor tijdelijke storingen zorgen of zelfs permanente storingen.

Moderne processoren beperken automatisch hun rekenkracht op basis van de thermische omgeving. Voor vele jaren bestond thermal management vooral uit conductieve koeling, de IPC werd gekoeld door de warmte door de behuizing te laten verspreiden.
Dat is niet meer voldoende, hedendaagse componenten zijn krachtiger en produceren meer warmte.

Een moderne koeltechniek is vloeistofkoeling. Water is beter in het vasthouden en verspreiden van hitte dan lucht, water wordt door het systeem gepompt waardoor hitte van warme componenten effectief vermindert wordt.Hoe kun je een IPC beter beveiligen?

In een recent onderzoek hadden bijna 6000 respondenten een gezamenlijke schade van ongeveer 1,5 miljard euro.

Een IPC kun je effectiever fysiek veiligstellen dan een desktop-pc, USB- en andere toegangspoorten kunnen worden afgesloten.

Het is belangrijk dat een met internet verbonden IPC over een veilig besturingssysteem beschikt, een goed voorbeeld is Qubes OS het biedt veiligheid door processen geïsoleerd uit te voeren.

De grootste kwetsbaarheid in de beveiliging blijven mensen, het is daarom belangrijk dat personeel over basiskennis van cyberbeveiliging beschikt.

Gevoelige informatie moet versleuteld worden bewaard en ook de juiste maatregelen moeten worden genomen bij het uitwisselen van informatie zodat het veilig bij de juiste mensen terecht komt.

Tags: