Zonne-energie

Zonnepanelen

Door de subsidie die de overheid beschikbaar heeft gesteld zijn zonnepanelen populairder geworden in Nederland. Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, je bespaart ook nog eens veel geld. Bovendien is het op dit moment zo dat zonnepanelen een hoger rendement hebben dan de rente op een spaarrekening.

Zonne-energie

Aangezien de fossiele brandstoffen langzaam maar zeker opraken, moet men zoeken naar alternatieven. Een van de oplossingen is gebruik te maken van zonne energie. Dit kan door middel van zonnepanelen. Het is voor veel mensen een flinke investering. Het is natuurlijk wel een investering die zich na verloop van tijd zal terugverdienen.
Het verschilt per huishouden hoeveel zonnepanelen er nodig zijn. Uiteraard kan dit door specialisten worden bekeken en berekend. Met gemiddeld negen zonnepanelen wordt er stroom opgewekt voor een gezin van vier personen.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel, ook wel photovoltaïsch-paneel (PV-paneel) genoemd, bestaat uit cellen die gemaakt zijn van silicium. Silicium bestaat uit twee lagen. Deze lagen zorgen er voor dat tussen deze lagen elektrische stroom gaat lopen. Een zonnepaneel wordt aangesloten op een stopcontact in je huis. Op deze manier wordt elektriciteit geleverd en kan het gebruikt worden.

Wat kosten zonnepanelen?

We weten inmiddels dat zonnepanelen milieu bewust zijn en kunnen besparen in energiekosten. Ook weten we dat het een flinke investering is. Maar over wat voor investering praten we dan, een vraag waar veel mensen over nadenken vóór ze überhaupt zonnepanelen aan schaffen.

De kosten van zonnepanelen zijn uiteraard afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld hoeveel zonnepanelen er nodig zijn en hoeveel je wilt besparen of uiteindelijk wilt verdienen. Veel gezinnen kiezen er voor om minimaal 50% van de energiekosten te besparen. Een specialist zal een berekening maken voor het aantal zonnepanelen die nodig zijn. Dit wordt gedaan op basis van het energieverbruik en de energieopbrengst.

Uiteraard spelen factoren rondom het huis ook mee. Bijvoorbeeld hoe de zonnepanelen geplaatst moeten worden. Kan dit met behulp van een trap of is er een hoogwerker nodig?

Subsidie

De kosten voor zonnepanelen is voor veel mensen voorlopig nog een obstakel. Vaak gaat het om duizenden euro’s. Desondanks zijn zonnepanelen tijdens de afgelopen jaar een stuk goedkoper worden door de verbeterde technologie. Daarnaast kun je tegenwoordig subsidie krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen. De overheid geeft maximaal 650 euro subsidie als de zonnepanelen die je hebt aangeschaft voldoen aan de gestelde voorwaarden. Wees er in ieder geval wel op tijd bij. De subsidie is geldig tot medio december 2013. Het is nog onzeker of er daarna ook geld beschikbaar is voor de aanschaf van zonnepanelen.

Aanleg uitbesteden

De aanleg van zonnepanelen kun je het best uitbesteden als je niet de vakkennis hebt om dit zelf te doen. Zelf wat prutsen lijkt voordelig qua prijs, maar de gevolgen kunnen groot zijn als je dit niet op de juiste manier doet. Een brand op het dak van je huis wil je natuurlijk het liefst voorkomen. In dat opzicht kun je beter kijken naar gespecialiseerde bedrijven die dit voor je kunnen doen. Op het internet kun je her en der offertes opvragen. Wij adviseren je dan ook om dit te doen.