Zonnedaken: een investering die het waard is

Een paar jaar geleden was het nog iets uitzonderlijker, maar tegenwoordig zie je steeds meer zonnepanelen om je heen. Duurzaamheid is de toekomst. Ons klimaat heeft meer duurzaamheid nodig. Het is niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Door de toenemende vraag is ook de kwaliteit van de zonnepanelen enorm gestegen. Dit zorgt ervoor dat investeren in zonnedaken nog aantrekkelijker wordt. 

Haalbaarheidsstudie 

Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je wilt investeren. Het is aan te raden om eerst een haalbaarheidsstudie toe te passen voordat je investeert in zonnedaken. Dit houdt in dat een zonnepanelen specialist gaat kijken naar zaken zoals eventuele obstakels op het dak, de impact van de omgeving, de dakconstructie etc. Uiteindelijk berekent de specialist hoe hoog het rendement is en aan de hand daarvan geeft hij een positief of negatief advies. 

Scope 12

Ook is het belangrijk om te letten op de kwaliteit die het bedrijf levert bij het installeren van de zonnepanelen. De normen en eisen voor zonnesystemen worden strenger. Dit is het gevolg van de magere kwaliteit van veel installatiebedrijven en inspecties worden vaak voorgeschreven door verzekeraars die de systemen gaan verzekeren. Deze inspectie van zonnesystemen wordt ook wel Scope 12 genoemd en is opgezet door stichting SCIOS. 

Conclusie

Zonnedaken zijn een goede investering en goed voor uw portemonnee op lange termijn. Wel moet je goed opletten op of je zonnepanelen specialist de Scope 12 richtlijnen volgt en gecertificeerde medewerkers heeft.

Tags: