Zonnepanelen als investering

Op een spaarrekening krijg je momenteel nog nauwelijks rente. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar investeringsmogelijkheden voor hun spaartegoeden.

Sommige mensen zoeken hun toevlucht naar het beleggen in aandelen. Maar hier zijn wel nadelen aan verbonden. Als je je geld in aandelen belegt dan loop je het risico dat je beleggingen minder waard worden.

Steeds meer mensen investeren hun spaartegoeden in zonnepanelen. Met de investering in zonnepanelen kan je ongeveer 10% rendement per jaar maken. Veel meer dan op een spaarrekening en het is eigenlijk vrijwel zonder risico. En een belangrijk argument om in zonnepanelen te investeren is dat je er iets goeds voor het milieu mee terug doet.

De kosten van zonnepanelen

Als je zonnepanelen overweegt dan is het belangrijk dat je zo min mogelijk geld uitgeeft aan de zonnepanelen installatie. Hoe meer je kan besparen op de zonnepanelen des te hoger je rendement op je investering zal zijn. En hoe lager de investering hoe minder financieel risico je loopt.

Een goede eerste stap is dan ook om de kosten van zonnepanelen van verschillende aanbieders te vergelijken. Door meerdere offertes van verschillende zonnepaneel specialisten aan te vragen kan je de prijzen naast elkaar gaan leggen en gaan vergelijken.

Als je prijzen van zonnepanelen systemen gaat opvragen vraag dan ook om een omvormer. Deze heb je nodig om stroom terug aan het energienet te leveren. Door stroom terug aan het energienet te leveren verdien je geld aan de stroom welke je zelf niet gebruikt. Dit is een belangrijke voorwaarde om een goed rendement op de zonnepanelen te kunnen maken.

Btw terug vragen

Daarnaast is het mogelijk om de btw van zonnepanelen terug te vragen bij de belastingdienst. Omdat de btw op zonnepanelen 21% is bespaar je met deze administratieve handeling 21% op je investering.

Je kan bij de belastingdienst de btw voor de gehele zonnepanelen installatie terug vragen. Inclusief de btw welke je over het arbeidsloon betaald.

Tags: