Zonnepanelen: Duurzaam en milieubewust

Zonnepanelen zijn gemaakt van een belangrijk bestanddeel: silicium, dat voortkomt uit zand.

De panelen die het beste presteren zijn de fotovoltaïsche panelen, daar zijn voornamelijk 2 soorten in de monokristalijne en de polykristalijne panelen.

Bij mono-kristalijne silicium gaat men de polarisatie van het kristallen beïnvloeden tijdens het stollen, daardoor komen deze in dezelfde richting te liggen. Bij zonlicht recht op het paneel zal de monokristalijne cel meer stroom opwekken dan een polykristalijne cel van dezelfde grote. Mono kristallijnen panelen nemen dus minder oppervlak in beslag dan polykristalijne panelen. De panelen zijn daardoor ook iets duurder, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de kortere terugverdientijd.

Zonnepanelen vergelijken doe je dus niet op basis van prijs. Maar wel op basis van rendement en levensduur.

Milieubewust

Zonne-energie, de belangrijkste energiebron van de toekomst.

Fotovoltaïsche zonne-energie wordt gezien als de belangrijkste duurzame energiebron. Zonnecellen zijn stil, onderhoudsarm en milieuvriendelijk.

zonnepanelen

CO2

Met behulp van de opgewekte energie via de zonnepanelen wordt alleen al in het jaar 2020 jaarlijks 180 miljoen ton minder CO2 uitgestoten. Tot 2050 is het zelfs mogelijk om 85% minder CO2 uit te stoten, aldus een onderzoek in opdracht van de Duitse regering. Op de lange termijn geldt zonne- energie wereldwijd als belangrijkste primaire energiebron. Dit bij aanname van een stijgend energiegebruik.

Een zonnepaneel wordt aangestuurd door de zon en is buitengewoon milieuvriendelijk. Het gebruik van zonne-energie heeft geen enkele negatieve uitstoot, zoals CO2.

Fotovoltaïsche energie voor een beter milieu!

Zonnepanelen vergelijken

Wilt u zonnepanelen kopen? Dan adviseren wij u om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Een voorbeeld hiervan is 123zonnepanelenvergelijken.nl. Via deze website kunt u gratis en gemakkelijk zonnepanelen offertes aanvragen. Door het vergelijken kunt u tot 40% besparen! Bij het inschrijven van deze vergelijkingssite krijgt u een E-book, waarin tips en informatie staat.

Bent u nu (zoals vele anderen) enthousiast om zonnepanelen aan te schaffen? Kijk dan wat de mogelijkheden zijn voor u!