Dit komt er allemaal kijken bij de aanschaf van zonnepanelen

Zonnepanelen, je ziet ze op steeds meer plaatsen: naast snelwegen, op het water of natuurlijk op daken. De toenemende populariteit van zonnepanelen is te verklaren aan de hand van het feit dat het een makkelijke en relatief goedkope manier is om je steentje bij te dragen aan een beter milieu! Toch komen er een aantal dingen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen. Daarover lees je in deze blog meer. 

De prijs

Initieel zijn zonnepanelen een investering, maar over het algemeen geldt dat je deze binnen een jaar of 10 terug hebt verdient. Je bespaart namelijk maandelijks veel geld, doordat je energierekening een stuk lager is omdat je een groot deel van je elektriciteit zelf opwekt. Hoe snel je het aankoopbedrag van de zonnepanelen precies terugverdient, is afhankelijk van factoren zoals opbrengst (onder andere afhankelijk van het type paneel, de ligging en het aantal zonuren dat jaar), aanschafprijs en eventuele financiële regelingen vanuit je gemeente. 

Financiële regelingen

Om de aanschaf van zonnepanelen te promoten zijn er vaak subsidies, belastingvrijstellingen of andere financiële regelingen aan te vragen. Deze regelingen verschillen echter per gemeente, dus informeer hier bijvoorbeeld naar op hun website. Wellicht kost het aanvragen wat tijd, maar het is echter zeker waardevol om ten minste te informeren naar de mogelijkheden en te overwegen of het de moeite waard is. 

De installatie

Wanneer de panelen aangeschaft zijn, dienen ze vervolgens op je dak geïnstalleerd te worden. Het liefst laat je dit door een ervaren en professioneel bedrijf doen. Verkeerd geïnstalleerde zonnepanelen kunnen namelijk vlam vatten, waardoor je huis af kan branden. Dit wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Bij het energieloket in je gemeente kan je meer informatie opvragen over welke bedrijven in jouw omgeving gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van zonnepanelen. Wil je nog meer informatie? Kijk dan hier voor informatie over het kopen van zonnepanelen!

Tags: