Gebruik duurzame energie

Duurzame energie. Dat is een term die in de afgelopen jaren een heleboel meer is gebruikt. Maar wat houd het nou precies in. Duurzaam betekent dat iets voor onbepaalde tijd productief kan blijven. Hout is dat dus bijvoorbeeld niet. Want als we genoeg bomen omhakken en verbranden is uiteindelijk al het hout op. Hetzelfde geldt voor fossiele brandstoffen. Er is niet genoeg voorraad van deze fossiele brandstoffen op de aarde voor iedereen om van te genieten. Daarom is men al voor lange tijd opzoek naar een duurzame energiebron. Gelukkig biedt de aarde ons genoeg oneindige bronnen waar we mee kunnen werken.

Windenergie is hier een goed voorbeeld van. Het gebruiken van de kracht van de wind voor iets anders is mogelijk. Grote molens zetten de wind om in energie doordat ze gaan draaien. Het heeft een soortgelijke werking als een zaklamp met een hendel eraan waar je aan moet draaien om hem op te laden. Maar om het gebruik van windenergie effectief te laten zijn moet het op grote schaal gebeuren, en is dit dus niet voordelig voor de gemiddelde particulier.

Een veel toegankelijkere vorm van schone energie is zonne energie. Dit is voor particulier en voor bedrijf verkrijgbaar. Plaats het bovenop je huis of het bedrijfsgebouw en besparing zonnepanelen loopt hoog op. Wat kosten zonnepanelen hoor ik je al vragen. Zonnepanelen zijn in eerste instantie relatief duur, maar dit wordt over de tijd en met btw allemaal weer terugverdiend. Een set van 8 zonnepanelen kost je hier zo ongeveer 2900 euro. Des te meer zonnepanelen je koopt, des te minder je hoeft te betalen per zonnepaneel. 

De medewerkers helpen je graag met het installeren van de zonnepanelen, maar voel je vrij om het zelf te doen als je het zelf kan. Wil jij milieubewust bezig zijn en ook nog eens geld besparen? Koop dan zonnepanelen!