Geld besparen met zonnepanelen

Geld besparen met zonnepanelen

Ook in Nederland kunnen mensen profiteren van de kracht van de zon. Nederlandse zonnepanelen presteren namelijk behoorlijk goed. En hiermee is het een slimme investering voor de toekomst. Ook in Nederland schijnt de zon voldoende om energie op te wekken door middel van bijvoorbeeld zonneboilers of zonnepanelen. De kracht van de zon is oneindig beschikbaar en daarom is dit een zeer duurzame vorm van energie.

 

Opbrengst Nederlandse zonnepanelen

Tijdens de Solar Days, 1 tot en met 7 juni, werd er weer aandacht gevraagd voor zonne-energie. De ‘Tel de Zon’ actie was één van de onderdelen van de Solar Days. Tijdens deze actie hielden mensen bij hoeveel energie hun zonnepanelen opbrachten.  En met een gemiddelde opbrengst van 33,4 kWh per kWp-geïnstalleerde panelen, functioneren de zonnestroomsystemen in Nederland goed tot zeer goed. Dit bevestigt nogmaals dat zonnepanelen ook lonen in ons koude kikkerlandje.

 

Zonnepanelen huren of kopen

Zelf zonnepanelen kopen is natuurlijk best duur, en vereist een flinke investering. En daarom is het tegenwoordig steeds gebruikelijker om zonnepanelen te huren. Of zeg maar leasen. Hierdoor wordt de grote investering ontweken, maar huiseigenaren kunnen toch hun eigen duurzame energie opwekken. Het huren van zonnepanelen kent enkele voordelen, te weten;

 

  • Vaak betaalt u alleen een eenmalig bijdrage voor de installatie.
  • De huurprijs betaalt u met de besparing op uw energierekening.
  • U kunt flink besparen op uw maandlasten.
  • Na de huurtermijn kunt u de zonnepanelen vaak overnemen.

 

Zonnepanelen huren via Zelfstroom

Bij energieleverancier Zelfstroom kunt u zelf kiezen, u kunt zonnepanelen huren of uw zonnepanelen kopen. Wanneer u ervoor kiest om zelf energie op te wekken met zonnepanelen dan belonen zij u met extra voordeel door uw eigen groene energie na verloop van tijd tegen kostprijs terug te leveren! Meer weten? Lees hier meer over het huren van zonnepanelen.