Verschil mobiel abonnement & sim only

Een abonnement afsluiten met betrekking tot telefonie en internet is tegenwoordig heel eenvoudig en makkelijk. Je kunt daarbij kiezen tussen een Sim only en een Mobiel abonnement. Elk van ze hebben op zo hun manier hun eigen voordelen maar ook nadelen. In de meeste gevallen hangt het af van wat de behoefte van de klant is op het moment dat ze een abonnement willen afsluiten. Als consument zal je dus een goede afweging moeten maken welk pakket je meer voordelen opbrengt. Voor je die afweging neemt moet je wel eerst weten wat de verschillen de twee abonnementen inhouden. Alleen op die manier kan je een goede beslissing maken.

Sim only en mobiel-abonnement

Een sim only abonnement betreft een abonnement waarbij je alleen een sim kan aanschaffen. Daarbij krijg je van de provider een vast aantal bel minuten en Mobiele data. Maandelijks moet je dan een vast bedrag aflossen. Wanneer het aantal belminuten of mobiele data verstreken is, worden er daarvoor extra kosten in rekening gebracht. Bij een mobiel-abonnement krijg je de mogelijkheid, los van een sim, ook een smartphone erbij te kiezen.

Voor- en nadelen Mobiel abonnement

Is je mobiel telefoon op een of andere manier defect of zelfs kwijt geraakt en kun je het geld niet meteen opbrengen, dan kan een mobiel abonnement een heel goede aanzet zijn om dat probleem op te lossen. Je mobiele telefoon kun je namelijk met een mobiel-abonnement met een relatief laag bedrag, die je per maand aflost, aanschaffen. Het nadeel is dat de overeenkomst gezien wordt als een lening. Als je een maand overslaat met aflossen kan het best mogelijk zijn dat het lastig wordt om aan een krediet te komen.

Voor- en nadelen Sim-only

Een voordeel van een Sim-only abonnement is dat de aflossing per maand, in relatieve zin, vergeleken met een mobiele abonnement heel erg laag is. Dit komt vooral, omdat de kosten van een smartphone er niet aanwezig zijn. Een ander pluspunt is dat je de keuze voor een smartphone bij een sim-only abonnement zelf ter hand neemt. Je hoeft dus niet te kiezen voor een smartphone enkel uit het assortiment van de provider. Een nadeel van een sim-only abonnement is dat je in de meeste gevallen extra kosten moet betalen wanneer je gebruik maakt van 4G netwerk. Let dus hier goed op wanneer je een sim-only abonnement afsluit.

Een sim-only of een Mobiele-abonnement afsluiten?

Sta jij nu op het punt om voor een abonnement te kiezen en weet jij niet precies welke je moet kiezen, is het wel zaak dat je dat binnenkort welk voor jezelf nagaat. Je keuze moet namelijk gebaseerd zijn op je persoonlijke wensen. Het advies is dan gauw gegeven om dat stukje eerst op een rijtje te zetten en dan een beslissing te nemen.