Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Ben jij benieuwd wat de opbrengst van zonnepanelen nou precies is? Om stroom op te wekken hebben zonnepanelen veel voordelen. Anders dan windmolens maken zonnepanelen geen herrie, en verschillend met centrales verbruiken zonnepanelen geen fossiele brandstoffen. Een zonnepaneel is minder gevaarlijk dan kernenergie, een zonnepaneel levert geen afval op, dus dat kan ook geen gevaarlijk afval zijn. Ook stoot een zonnepaneel geen stoffen uit wat een biomassacentrale wel doet. Kortom, waarom kiezen voor zonnepanelen? Omdat het veel voordelen heeft. In dit artikel zullen we ze allemaal even kort toelichten.

De exacte opbrengst van zonnepanelen

Het klinkt te mooi om waar te zijn. Je legt iets op dak, je ruikt en hoort het niet plus je hebt er geen werk aan, en vanzelf ontvang je opbrengst van zonnepanelen. Maar het is wel hoe zonnepanelen in feite werken. Als je zelf de stroom verbruikt, bijvoorbeeld om de airco te voeden, dan is de energierekening lager dan dat je de elektriciteit moet afnemen. Zelfs dat terugleveren is mogelijk, dus het teveel aan elektriciteit wat je opwekt verkoop je dan aan de energieleverancier. De opbrengst van zonnepanelen is dus een eigenlijk zeer gunstig terugverdienmodel. Op internet kun je een omslagpunt vinden, maar bekijk dat met een schuin oog want er zit een variatie in. Het is dus zaak om het nuchter te beschouwen, maar altijd verdien je een zonnepaneel terug. Het ziet er naar uit dat de elektriciteit in de toekomst fors duurder zal worden, dan zal het terugverdienen alleen maar sneller gaan.

Installeren gaat vakkundig

Een woning of bedrijfspand met zonnepanelen op het dak is meer waard dan een pand zonder panelen. Dit komt mede omdat zonnepanelen installeren nauwelijks schade maakt. Zo zijn er systemen met klemmen op de dakpannen, er worden geen gaten in het dak geboord om de zonnepanelen te bevestigen. Dit hoort ook weer bij de variatie met het terugverdienmodel. Op internet staat dan een grafiek dat je na zoveel jaar op het omslagpunt zit, maar daarin rekenen ze verkopen van een pand voor een goede prijs niet mee. Dus stel, je ziet een grafiek, na zes jaar is het omslagpunt bereikt, maar daarvoor kun je het pand verkopen voor een betere prijs omdat het zonnepanelen heeft, dan heb je geen omslagpunt maar direct winst. Zonnepanel laten installeren maakt geen schade aan je woning of bedrijfspand. Zeer zelden hoor je weleens over een brand ontstaan door een zonnepaneel, maar dat is bij één op de velen, dus echt een zeldzaamheid. Mocht je nou niet zeker weten of zonnepanelen geschikt zijn voor jouw eigen dak? Dan is het slim om even een dakscan uit te laten voeren. Dat is een hulpmiddel om precies te berekenen hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen. Hierdoor weet je precies wat de opbrengst van de zonnepanelen zal gaan zijn en bovendien binnen hoeveel tijd jij dus je zonnepanelen zal terugverdienen.

Bron: Dakscanzonnepanelen.nl

Tags: