Zonnepanelen plaatsen op een plat dak

Nu GroenLinks hoogstwaarschijnlijk niet mee gaat regeren, zullen we zelf het initiatief moeten blijven nemen voor een duurzamere samenleving.
De laatste jaren hebben veel huiseigenaren zonnepanelen geplaatst op hun schuine daken om zo enerzijds de energierekening omlaag te krijgen en anderzijds een steentje bij te dragen aan het milieu. Dit heeft gezorgd voor een wildgroei aan aanbieders van zonnepanelen die niet altijd van hoge kwaliteit zijn, mede door allerlei subsidieregelingen was het aanschaffen van zonnepanelen de afgelopen jaren erg aantrekkelijk en de markt heeft daarmee veel aanbieders getrokken.

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak

Vooral huiseigenaren met een schuin dak op het zuiden of het westen hebben de afgelopen jaren zonnepanelen laten plaatsen. Op platte daken liggen echter nog veel meer mogelijkheden, met behulp van een zonneschans kun je van elk vlak een geschikte plek maken voor het plaatsen van een zonnepaneel. Voor een optimale zoninval kunnen de zonneschansen gekocht worden in verschillende opstellingen en in verschillende hoeken.
De opstellingen waarin je een zonneschans kunt plaatsen is een portret opstelling (portrait) en landschap opstelling (landscape), waarbij dus gekeken wordt hoe de meeste lichtinval verkregen kan worden op de beschikbare oppervlakte van het platte dak.
De leverbare hoeken voor een zonneschans zijn tussen 10 en 30 graden en deze hoek kan het beste worden bepaald door een zonneschans dealer of installateur.
Het is sowieso aan te bevelen om de zonnepanelen niet zelf op een plat dak te plaatsen maar dit ivm garantie en/of subsidieregelingen te laten doen.

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een zonneschans installateur dan kun je op zonneschans.shop een mooi overzicht vinden met installateurs uit jouw regio. Op deze pagina vind je namelijk zonneschans dealers uit jouw regio die je vakkundig kunnen bijstaan in het adviseren, plaatsen en onderhouden van een zonnepaneel installatie op een plat dak.