Zon systemen

Zon systemen zijn complete sets waarmee je jouw woning kan voorzien van zonne-energie. De systemen zijn compleet met panelen en omvormer om je panelen op je energienetwerk aan te sluiten. Je kan de zon systemen eenvoudig zelf aansluiten of profiteren van een monteur die het complete systeem voor je aansluit. Het voordeel van een monteur is dat je vaak garantie hebt op de installatie en je zeker weet dat de stroom die je opwekt ook op je energienetwerk terecht komt. Je bent anders natuurlijk voor niets stroom aan het opwekken. In de online shop kan je informeren naar de mogelijkheden voor je eigen zon systemen.

Zon systemen op basis van vermogen.

Vaak worden zon systemen helemaal compleet aangeboden met een aantal panelen en een omvormer. Je kan dan zien hoeveel energie de zonnepanelen opwekken en aan de hand van je eigen energierekening kan je zien hoeveel geld je bespaart. Een systeem uitzoeken op basis van vermogen is vaak het slimste. Je weet namelijk zelf wel hoeveel energie je eigenlijk verbruikt. Dit is vaak afhankelijk van de samenstelling van je gezin, maar ook van het feit of je gezin wel of niet overdag thuis is. Het vermogen kan vervolgens berekend worden en de zon systemen kunnen besteld worden.

Zonneboiler bij de zon systemen mee bestellen.

Wij adviseren eigenlijk altijd om bij de zon systemen een zonneboiler te overwegen. Een groot gedeelte van je energierekening bestaat vaak uit gas en niet uit energie. Het verwarmen van je woning gebeurt tenslotte met gas en vooral slecht geïsoleerde woningen of grote woningen verbruik veel gas. Een zonneboiler zet de zonne-energie om in warm water. Een gezin kan hierdoor gemiddeld 50% op de stookkosten besparen. Dit gaat meestal om een flink bedrag, waardoor je op jaarbasis nog meer geld kan besparen.

Het rendement op zon systemen.

Uiteindelijk kiezen we natuurlijk niet voor zon systemen omdat we het er mooi uit vinden zien, maar omdat we geld willen besparen. Het rendement op de systemen is gemiddeld 6%. Als je kijkt naar de waarde van je huidige spaarrekening dan kan je veel slimmer investeren in zon systemen in plaats van je spaarrekening. Met de subsidie mogelijkheden bij je huidige gemeente kan het nu nog interessanter worden en kan je een nog hoger rendement behalen. Je verdient de zonnepanelen nu namelijk nog sneller terug dan dat je alles zelf betaalt hebt.

Direct online je eigen systeem bestellen.

Zon systemen kan je heel eenvoudig online bestellen. Je kan vervolgens het systeem zelf op je dak monteren of kiezen voor een ervaren monteur. Kijk zelf wat je het handigste vindt en ontdek de voordeligste optie voor je eigen zonnepanelen. Zelf monteren is uiteraard voordelig, maar een ervaren vakman geeft je vaak garantie op de installatie. Je weet dan zeker dat je installatie op je zon systemen goed zit. Zo kan je profiteren op voordelige energie en natuurlijk een lange levensduur. Gemiddeld gaan de zonnepanelen met vrijwel geen onderhoud gemiddeld 25 jaar mee. Het enige wat nodig is dat is een jaarlijkse schoonmaakbeurt en voor de rest kan je genieten van je kozijnen.